Krops- og åndedrætsterapi

som en del af det psykologiske behandlingsforløb

Åndedrætsterapi: Ned i tempo! Få glæden og energien tilbage – Slip den tunge energi!

Oplever du en hverdag med megen stress og lange to-do-lister? Har du hovedpine, ondt i ryggen eller smerter andre steder i kroppen? Har du brug for at gøre noget godt for dig selv eller at komme ned i gear – nu?

Så er åndedrætsterapi noget for dig. Intentionen er selvomsorg, ro, autentisk nærvær, glæde, mere energi og større afklarethed med dig selv.

Jeg har inviteret to krops- og åndedrætsterapeuter til klinikfællesskab i Willemoesgade. Du kan deltage i åndedrætstræning i grupper med forskelligt emne, i individuel krops- og åndedrætsterapi, eller i et forløb som supplement til samtaleterapien. Vi har valgt et tæt samarbejde med erfaringsudveksling, supervision og udvikling af nye behandlingstilbud. Læs mere herunder.
I foråret startede Jacob Kleberg i klinikken, og fra september har jeg udvidet samarbejdet med Louise Gabold. Begge er uddannede krops- og åndedrætsterapeuter med en baggrund i NLP, og dermed et godt supplement til min psykologfaglige baggrund.

Hvorfor klinikfællesskab?

Jeg har selv en Krops- og Åndedrætsterapeutisk uddannelse, og anvender stadig en del af metoderne, men den egentlige kropsterapi er jeg gået væk fra, da jeg i stadigt højere grad får fokus på andre metoder. Derfor har jeg de seneste år med noget blandet succes henvist til kropsterapeuter andre steder, fordi kropsterapien er et meget vigtigt element i både angst-, stress-, traume- og krisebehandling. Efter at det en enkelt gang førte til en gentraumatisering af gammelt materiale, midt i en svær periode for klienten, besluttede jeg at jeg ville invitere krops- og åndedrætsterapeuter til et tæt samarbejde om den enkelte klient. For at sikre at kvaliteten er i top.
Med klinikfællesskabet må jeg sande at jeg har fundet en helt særlig vej i den psykologiske behandling. Vi arbejder tæt sammen i de forløb, hvor jeg har henvist klienter, og jeg kan se at effekten er meget større og at vi i samarbejdet kan meget mere, end jeg havde drømt om.

Om krops- og åndedrætsterapi

Krops- og åndedrætsterapien kan både skabe større selvbevidsthed, øge selvfølelsen og dermed afhjælpe angst, den kan reducere stress og give større overskud i hverdagen. Men den kan også forløse gamle følelsesmæssige traumer på en meget blid og støttende måde, som betyder at risikoen for gen-traumatisering er minimal. Det skyldes at forløsningen kan ske uden for bevidstheden, men blot som en mere kropslig reaktion (hvor kroppen blot slipper de spændinger som de svære følelser skabte). Men når de oprindelige traumer erindres i terapien, har det stor betydning at behandlingen foregår i en afslappet tilstand med mere ro til at mærke og se situationen. Ved dette indlejres det gamle følelsesmæssige traume i en ny type af erindring, i en anden kropslig og mental tilstand, som ikke har samme anspændthed. Herved bliver centralnervesystemet ikke i samme grad antændt til kamp/flugt, når erindringen (eller blot det følelsesmæssige aftryk) dukker op i hverdagssituationer. Det er altså for alvor en metode der som en del af det samtaleterapeutiske forløb hos mig, kan afhjælpe angsttilstande, berolige et sensibelt nervesystem (også kendt som særlig sensitivitet), men også i behandlingen af PTSD og kroniske belastningsreaktioner.

En udvælgelse af de helt rigtige terapeuter

Når valget er faldet på Jacob og Louise skyldes det, at de begge har en solid faglighed i krops- og åndedrætsterapien, de er begge meget varme og indsigtsfulde mennesker, og så er de ydmyge i deres tilgang til behandling. Desuden har det store fordele at jeg kan henvise til både en mand og en kvinde. De er kendetegnet ved ikke at arbejde med mere end de er uddannet til – og som psykolog finder jeg det vigtigt at jeg kan have tillid til at behandleren bliver inden for den aftalte ramme. I ovennævnte eksempel betyder det, at når en klient henvises til at få hjælp til at genskabe en afslappet mental og kropslig tilstand, efter en mangeårig stresstilstand, så bliver der ikke gennem behandlingen aktiveret gamle uforløste følelser. At arbejde med den slags skal der nemlig være overskud til. I sidste ende giver det et længere forløb, men vi er også sikre på at processen ikke blot bliver en yderligere belastning i et i forvejen belastet system.

Send en mail på kontakt@psykologpernille.dk hvis du er interesseret i at vide mere om behandlingen, eller vil tilmeldes nyhedsbrevet, så du kan se hvilke forløb der bliver udbudt.

Du kan læse mere om Jacob og Louise under billedet, hvor også deres kontaktoplysninger vil fremgå.

21706012_10155736608538390_1188261946_o

Louise Gabold og Jacob Kleberg.