Kropsterapeut

Laura Rosenkvist

Jeg har det meste af mit liv arbejdet professionelt med mennesker, og oplever at det er enormt inspirerende og givende. Jeg elsker mit arbejde, jeg er vild med at kunne arbejde med det hele menneske, at kombinere krop og psyke til en helhed. Jeg har arbejdet som selvstændig kropsterapeut i et lille år.

Før min uddannelse til kropsterapeut, arbejdede jeg som pædagog, både inden for normal- og specialområdet, og med alle aldre.

Jeg har selv tumlet med depression, angst og stress. On and of gennem en lang årrække af mit liv har det forstyrret mig. Jeg har derfor selv været i flere kropsterapeutiske forløb. At kunne mærke mig selv gennem kropsterapien giver så stor mening for mig, og det hjælper mig til at kunne balancere mig selv. Jeg har arbejdet meget med mig selv, bl.a. i kognitiv terapi og jeg kan både se og mærke, at når man skaber forbindelse mellem hoved og krop, kommer man langt i arbejdet med sig selv.

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en kombination af:

  • Zoneterapi
  • Meridianmassage – Kroppens energisystem
  • Afspænding af muskler
  • Pulserende massage
  • Åndedrætsteknikker – der skabes rum i mennesket både på det fysiske og psykiske plan.

Kropsbehandlingen hjælper dig med at frigøre fysiske og psykiske spændinger. Således aktiveres din krop og bliver i stand til bedre selv at skabe balance og hele sig selv.

Menneskets følelser og konflikter kommer til udtryk gennem fx spændinger og ubalancer i kroppen. De ting vi oplever – både negative/positive følelser og erfaringer – bliver lagret i vores kroppe. Uforløste konflikter, anspændthed, stress og traumer kan altså sætte sig i kroppen.
Det kan give fysiske blokeringer og skabe ubalance.
Kroppens muskulaturer og organer kan være påvirket af dette, hvilket på sigt ofte medfører til smerter og/eller skavanker.

Det kan sætte sig som muskulære spændinger, i åndedrættet eller i din kropsholdning. Det betyder også at det ”spændingsmønster”, som ligger i kroppen kan ses som et redskab til at forstå og se din historie.

En kropsbehandling er ikke en almindelig massage. Kropsterapi er ikke en “det skal gøre ondt før det gør godt-metode”. Behandlingsformen adskiller sig fra andre behandlinger ved at arbejde i dybden med hele kroppens tilstand – og gennem det fysiske system påvirke det psykiske befindende.

Når du er henvist af psykolog

Som kropsterapeut skaber jeg et rum for dig. Et rum hvor du er tryg og velkommen, præcis som du er og med lige præcis det du kommer med.

Jeg gør plads til det du har brug for, og har fokus på de problemstillinger du arbejder med i det psykologiske behandlingsforløb. Jeg arbejder mig stille og roligt fremad, i dit tempo. Jeg guider dig hele vejen i dit åndedræt og sikrer mig at du er med hele vejen. Så det er vigtigt at du undervejs forholder dig til det vi arbejder med, og fortæller om vi er på rette vej eller om noget føles ubehageligt.

Kommunikationen er vigtig, da det handler om vores samarbejde. At lægge sig på briksen og være i fuld nærvær med sig selv, er ikke nemt for særlig mange. Det kan tage tid at komme derhen hvor man mærker den fulde ro, tillid og stilhed i sindet. Så det er min fornemste opgave at lytte til dig, og se og have en fornemmelse af hvordan kropsterapien virker for dig. Præcis derfor er samarbejdet mellem os så vigtigt – det handler om dig og det du kommer med.
De problemstillinger du arbejder med i det psykologiske behandlingsforløb, tager du med tilbage i samtaleterapien. Så det er egentlig ikke det vi taler om, men altså et fokus på hvad der sker i din krop og hvordan det føles for dig.

Jeg behandler i 75 min. heri med afklædning af tøj, en indledende opvarmning, herefter behandling og endelig afrunding. Det er ikke strengt nødvendigt at tage tøjet af (du beholder undertøj på, tag evt. en undertrøje på), men det er lettest for mig som behandler at arbejde med det fysiske system, skabe kontakt samt pulsere og massere dig uden.

Kontakt

Bemærk:
Indgang til kropsterapi er ad opgangen i nr. 51 (brug dørklokke), ned af trappen til venstre.