Kropsterapi i København

Behandling ved spændinger, stress og angst

Klinikfællesskabet i København tilbyder kropsterapi i kombination med samtaleterapi eller som særskilte forløb og/eller enkeltsessioner

I perioden fra 2008-2017 har jeg, som psykolog, tilbudt samtaleterapi i kombination med krops- og åndedrætsterapi.

I 2017 skabte jeg muligheden for at kombinere det psykologiske behandlingsforløb med kropsterapi i samarbejde med en kropsterapeut. Dette har vist sig at have meget større gavnlig virkning, end da jeg selv gav begge typer af behandlinger.

I dag kombinerer jeg samtaleterapi med compassiontræning og åndedrætsmetoder, men også i kombination med kropsterapien. Det kan være som kropsterapeutiske sessioner mellem samtaleterapien/parterapien, eller som dobbeltsessioner, hvor klienten får mulighed for at integrere indholdet i den psykologiske behandling ved en kropsterapeutisk session bagefter. I nogle tilfælde en dobbeltsession der starter med kropsterapi, og hvor der i den psykologiske behandling arbejdes videre med det følelsesmæssige materiale, der kan være blevet aktiveret. Dette er ofte i de tilfælde, hvor kropsterapien aktiverer tidligere traumer eller følelsesmæssige belastninger.

Når vi udsættes for stærkt følelsesmæssigt ubehag, belastende begivenheder, overgreb eller befinder os i perioder i livet, hvor vi udvikler et højt stressniveau, bærer kroppen de følelser, vi ikke kan håndtere at mærke. Kropsterapien kan åbne for de følelser igen, også utilsigtet – derfor bør kropsterapi kombineres med egentlig psykologisk behandling ved sensitivitetangststress, udbrændthed, belastningsreaktioner, PTSD og tidlige før-sproglige traumer og tilknytningsskader.

Den kropsterapeutiske behandling foregår under tæt opfølgning af mig ved supervision af kropsterapeuten og med en løbende fælles udvikling af metoder.

 

Kropsterapeuter lærer i deres uddannelse at skulle håndtere det psykiske materiale, der dukker op i behandlingen. I vores samarbejde har kropsterapeuten kun fokus på at støtte klienten i sansningen af kroppens signaler og oplevelsen af, hvordan følelser mærkes i kroppen. Kropsterapeuten arbejder både med at afspænde muskler og påvirke nervesystemet gennem vagusnerven. Ved dette arbejde udvikler klienten større kropsbevidsthed, og dermed bidrager kropsterapien i kombination med samtaleterapi, til en meget bedre mentaliseringsevne: At forstå sammenhænge mellem følelsesmæssige sansninger og reaktioner. I samtaleterapien er fokus da at finde nye strategier end de automatiserede reaktioner, der er påvirket af anspændthed og et tændt trusselsystem.

I behandlersamarbejdet har jeg som autoriseret psykolog det faglige ansvar, og jeg sikrer i samarbejdet, at det er psykologien, der er grundlaget i behandlingen. Kropsterapien er et supplement hertil.

Hvordan foregår kropsterapi?


Alle sessioner indledes med en kort samtale, hvor du fortæller, hvad du oplever i kroppen. Hvad har du oplevet i kroppen siden sidst? Hvad har du særligt bemærket eller måske følt dig besværet af? Har du mærket en sammenhæng mellem kropslige sansninger og forskellige tanker og følelser? Alt hvad der taler om, bliver ført tilbage til kropslige sansninger, og så bliver det udgangspunkt for eller fokus i behandlingen.


I de kropsterapeutiske behandlinger ligger du behageligt og blødt på en briks, evt. med varme, under et tæppe. Du må have lige så meget eller lidt tøj på, som du har lyst til. Du kan ligge i undertøj eller fuldt påklædt afhængigt af, hvad du føler dig mest tilpas med. Du vil blive guidet til at skabe større bevidsthed om, hvad du mærker i kroppen og hvilke følelser, der evt. bliver aktiveret, mens du bliver støttet til at bruge dit åndedræt til en mere afslappet tilstand.

I behandlingen anvendes ofte forskellige typer af bevidste åndedrætsteknikker, men i nogle tilfælde foregår behandlingen med et ufokuseret og naturligt åndedræt, for at give plads til bare at kunne synke ind i en mere meditativ tilstand.

I kombination med blid afspænding skabes en unik metode til at løsne kroppens uhensigtsmæssige spændinger og blokeringer. Spændinger som vi alle bærer rundt på og som dukker op i form af smerte, ømme muskler, negative tanker og følelser.

De første sessioner gør i mange tilfælde ikke særlig stor forskel. Det er ikke den enkelte session, der har en effekt, men forløbet og den læring og kropsbevidsthed der udvikles, som samlet set giver en effekt.

Det anbefales, at du efter en session ikke har planlagt at nå en masse, men at du sætter tempoet lidt ned, fx går langsomt, husker åndedrættet, taler langsomt og giver plads til eftertanke. Søg gerne at være i relationer, hvor du føler dig mødt og tryg, eller bare hygger dig eller har det sjovt. Man må gerne have det sjovt både under og efter en behandling…!!

Kropsterapi som behandling


Kropsterapien kan både skabe større selvbevidsthed, øge selvfølelsen og dermed afhjælpe angst, reducere stress og give større overskud i hverdagen. Men den kan også forløse gamle følelsesmæssige traumer, på en meget blid og støttende måde, i kombinationen med den psykologiske behandling. Dette betyder, at risikoen for retraumatisering er mindre end ved almindelig samtaleterapi eller kropsterapi uden psykologisk behandling.


I kropsterapi sker forløsningen af følelsesmæssigt materiale ofte uden for bevidstheden, men mere som en kropslig reaktion (hvor kroppen blot slipper de spændinger, som de svære følelser skabte). Denne proces foregår i en afslappet tilstand med mere ro til at mærke og se situationen. Ved dette indlejres de gamle følelsesmæssige påvirkninger i en ny type af erindring, i en anden kropslig og mental tilstand, som ikke har samme anspændthed. Dette betyder, at centralnervesystemet ikke i samme grad bliver antændt til kamp/flugt eller frys, når erindringen (eller blot det følelsesmæssige aftryk) dukker op i hverdagssituationer. Kropsterapien er altså for alvor en metode, der som en del af det psykologiske behandlingsforløb, kan afhjælpe tilstande, der særligt har en kropslig forbindelse, som nævnt ovenfor.

Priser

0
Kropsterapi (75 min)
0
Studerende, pensionist eller arbejdsløs (75 min)
0
Afspænding (50 min)
Klippekort
0
For 5 x Behandling
0
For 10 x Behandling

Ved rabat skal der fremvises dokumentation ved første behandling.
Klippekort betales efter første behandling eller efter aftale i 2 rater.

Du kan betale kontant, ved bankoverførsel eller Mobilepay.