Kropsterapi i København

Behandling ved spændinger, stress og angst

Klinikfællesskabet i København tilbyder kropsterapi i kombination med samtaleterapi eller som særskilte forløb og/eller enkeltsessioner.

I 2017 skabte jeg muligheden for at kombinere det psykologiske behandlingsforløb, med krops- og åndedrætsterapi. Det viste sig at have meget større effekt end jeg havde kunnet forudse. Vi kombinerer behandlingen på forskellig vis. Det kan være som kropsterapeutiske sessioner mellem samtaleterapien/parterapien. Eller som dobbeltsessioner, hvor klienten får mulighed for at integrere indholdet i den psykologiske behandling ved en kropsterapeutisk session bagefter. Det kan også være en dobbeltsession der starter med kropsterapi og hvor der i den psykologiske behandling arbejdes videre med det følelsesmæssige materiale der kan blive aktiveret, når der genetableres kontakt med kroppen.

Når vi udsættes for stærk følelsesmæssigt ubehag, belastende begivenheder, overgreb eller befinder os i perioder i livet, hvor vi udvikler et højt stressniveau, bærer kroppen de følelser vi ikke kan håndtere at mærke. Kropsterapien kan åbne for de følelser igen, og derfor skal kropsterapi altid kombineres med egentlig psykologisk behandling. Dette kan omhandle sensitivitet, angst, stress, udbrændthed, belastningsreaktioner, PTSD og tidlige før-sproglige traumer.

Jeg er selv uddannet krops- og åndedrætsterapeut i 2007 og anvender stadig en del af metoderne, men den egentlige kropsterapi er jeg gået væk fra. Da jeg selv hele tiden udvikler, men også går nye veje i mine behandlingsudbud, har jeg måttet sande at jeg ikke kan forblive skarp på det hele. Jeg har med blandet succes henvist til kropsterapeuter andre steder, og efter det en enkelt gang førte til en gentraumatisering af gammelt materiale, midt i en svær periode for klienten, besluttede jeg at jeg ville invitere krops- og åndedrætsterapeuter til et tæt samarbejde om den enkelte klient. Det har også været med blandet succes.

Efter i et år at have skabt erfaringer med denne type af behandlersamarbejde, kan jeg se hvor vigtigt det er at kunne tilbyde kombinationen. Behandlingen foregår under tæt opfølgning af mig ved supervision af kropsterapeuten og med en fælles stadig udvikling af metoder. Kropsterapeuter lærer i uddannelsen at skulle håndtere det psykiske materiale der dukker op i behandlingen. I metodeudviklingen arbejder vi på at kropsterapeuten kun har fokus på kroppen, og på den måde støtter klienten i at skabe større kropsbevidsthed, og dermed en meget bedre mentaliseringsevne.

I behandlersamarbejdet har jeg som autoriseret psykolog den faglige ledelse, og jeg sikrer i samarbejdet, at det er psykologien der er grundlaget i behandlingen, og krops- og åndedrætsterapien er et supplement hertil. Der foregår ikke hverken Body-SDS eller spirituelle seancer i klinikken.

Hvad er krops- og åndedrætsterapi?


I åndedrætsterapi bruges blandt andet bevidst sammenhængende vejrtrækning, og i kombination med blid afspænding skabes en unik metode til at løsne kroppens uhensigtsmæssige spændinger og blokeringer. Spændinger som vi alle bærer rundt på og som dukker op i form af smerte, ømme muskler, negative tanker og følelser.


Under en session med krops- og åndedrætsterapi ligger du behageligt og blødt på en briks, gerne i undertøj, men det bestemmer du selv. Der vil være tæpper som du bliver pakket ind i. Du vil blive guidet til at skabe større bevidsthed om hvad du mærker i kroppen og hvilke følelser der evt. bliver aktiveret, mens du bliver støttet til at bruge de åndedræt til at slippe spændinger.

Efter krops- og åndedrætsterapi vil du føle dig meget afslappet og let. Det anbefales at du efter en session forholder dig i ro, og kan slappe af i minimum 12 timer efterfølgende.

Krops- og åndedrætsterapi som behandling


Krops- og åndedrætsterapien kan både skabe større selvbevidsthed, øge selvfølelsen og dermed afhjælpe angst, reducere stress og give større overskud i hverdagen. Men den kan også forløse gamle følelsesmæssige traumer på en meget blid og støttende måde, som i kombinationen med den psykologiske behandling betyder at risikoen for gen-traumatisering er minimal.


I krops- og åndedrætsterapi sker forløsningen af følelsesmæssigt materiale ofte uden for bevidstheden, men mere som en kropslig reaktion (hvor kroppen blot slipper de spændinger som de svære følelser skabte), men også at behandlingen foregår i en afslappet tilstand med mere ro til at mærke og se situationen. Ved dette indlejres det gamle følelsesmæssige traume i en ny type af erindring, i en anden kropslig og mental tilstand, som ikke har samme anspændthed. Dette betyder at centralnervesystemet ikke i samme grad bliver antændt til kamp/flugt, når erindringen (eller blot det følelsesmæssige aftryk) dukker op i hverdagssituationer. Dette er altså for alvor en metode der som en del af det psykologiske behandlingsforløb, kan afhjælpe tilstande der særligt har en kropslig forbindelse, som nævnt ovenfor.

Kontakt kropsterapeuten

Kropsterapeut Michelle Madsen
Kropsterapeut
Michelle Madsen

Tlf.: 24 84 09 65
Email: hej@sentidokropsterapi.dk
sentidokropsterapi.dk

Priser

0
Kropsterapi (75 min)
0
Studerende, pensionist eller arbejdsløs (75 min)
0
Afspænding (50 min)
Klippekort
0
For 5 x Behandling
0
For 10 x Behandling

Ved rabat skal der fremvises dokumentation ved første behandling.
Klippekort betales efter første behandling eller efter aftale i 2 rater.

Du kan betale kontant, ved bankoverførsel eller Mobilepay.